Al onze woonaccessoires en lampen zijn gemaakt door 3D printers en lasersnijders. Een deel van deze machines is in onze winkel te bekijken (ze maken je product dus waar je bij staat!). 

 

Wij maken gebruik van gerecycled materiaal. De woonaccessoires en lampen uit de 3D printer zijn gemaakt van PLA (voor alle producten binnenshuis) of PET (voor buitenshuis). PLA is een plantaardig alternatief voor conventioneel plastic. De basis van PLA bestaat uit melkzuur vanuit landbouwgewassen als mais. Het wordt ook wel bio plastic genoemd. PET is een plastic welke goed te recyclen is.

Ontstaan

Vanuit onze passie voor het ontwerpen en maken van objecten met organische vormen en patronen uit de natuur zijn wij Vector Lab begonnen. We zijn een aantal jaren geleden gestart met een architectenbureau aan de Marktstraat in Assen. Om onze etalage vorm te geven hebben we maquettes neergezet en een 3D printer, waar wij onze maquettes mee uit printen. In de loop van de jaren zijn we met de 3D printer gaan experimenteren met het maken van objecten. Door de jarenlange ervaring met de 3D printer waren we op een gegeven moment in staat om objecten met ingewikkelde patronen uit te printen. Deze patronen hebben ons inspiratie gegeven om de RAB te maken. De RAB lijkt op een groot blad die op de grond ligt of net naar beneden dwarrelt. Daarom hebben we niet alleen een liggend exemplaar maar ook een lamp variant gemaakt. De RAB vormt de start van een lijn aan objecten en lampen, die uit onze eigen 3D printer komen of uit hout worden gesneden. De webshop en onze winkel hebben wij uitgebreid met eigen geproduceerde artikelen en producten van andere partijen die goed aansluiten bij onze liefde voor design en vormgeving.

Ideeen of feedback zijn altijd welkom en ook als je vragen hebt kun je ons altijd mailen.

 

Floor & Koen

 

 

 

© 2021 - 2024 VECTOR LAB | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel